Fantasy-filmet forgatnak a Festetics kastélyban, ezért 18 napra bezár (balatontelevizio.hu)

A Festetics Kastély november 25-től zárva tart december 13-ig – tájékoztatta a balatontelevizio.hu-t a kastély üzemeltetője. Ezekben a napokban filmforgatást tartanak a csodás épület falai között. A Helikon Kastély hat állandó tárlata közül viszont továbbra is nyitva tart a Hintókiállítás, a Vadászati kiállítás, a Történelmi modellvasút kiállítás, a Pálmaház és Madárpark, Főúri utazások és úti kalandok tárlat.

Úgy tudni, amerikai filmstáb érkezik Keszthelyre, és egy sorozatot forgatnak majd. Hosszadalmas tárgyalás-sorozat előzte meg a forgatást, ahol a producerek, a rendező és a stáb más tagjai is, több bejáráson is részt vettek. A hónapokig tartó egyeztetések után november 25-én kezdődik meg a munka.

Azt hinné az ember, hogy a Festetics kastély ódon falai között valamilyen történelmi, korhű alkotás készül, de kiderült, különleges hangulatú, fantasy sorozatot forgatnak majd.

A kastély rendezvényirodájának tájékoztatása szerint a műtárgyakat természetesen nem használhatja a stáb, viszont a termeket és egyéb helyiségeket igen. Persze ezek önmagukban is fantasztikus látványt nyújtanak majd.