Fákat döntött ki és épületeket rongált meg a szél Veszprém megyében

Viharos erejű szél volt március 7-én, csütörtökön a megyében, ami sok fát kidöntött és épületeket rongált meg. Egész nap folyamatosan dolgoztak a megye tűzoltói. A katasztrófavédelem arról számol be, hogy összesen huszonegy műszaki mentéshez, öt esetben pedig tűzhöz vonultak a kollégáik.

A pápai hivatásos egységek folyamatosan úton voltak műszaki mentésekhez, egyes esetekben az ajkai hivatásos egységeket is riasztották a helyszínre. Először egy Jókai utcai intézmény, majd a Fő utcán egy középület, később egy Szegfű utcai ingatlan tetejét bontotta meg a szél, az Ötödik utcában egy kémény esővédő záró fedele dőlt meg. Bakonyszentiván külterületén egy fa dőlt az útra, délután pedig Takácsiban, a Vörösmarty utcában is egy fenyőfa dőlt ki, ami a villanyoszlopot is megdöntötte. A pápai Huszár lakótelepen járdára, Marcaltő település Fő utcájában pedig villanyvezetékre dőlt fa adott feladatot a pápai hivatásos tűzoltóknak.

Aszófőn egy kisméretű faház égett teljes terjedelmében csütörtökön reggel. A veszprémi hivatásos tűzoltók mellett a balatonfüredi önkormányzati egység végezte a tűzoltási munkálatokat. A munkálatok során egy propán-bután gázpalackot hoztak ki az épületből. Az eset során személyi sérülés nem történt, az épület azonban teljesen leégett.

Délelőtt a 84-es számú főúton, Lesenceistvánd térségében egy fa az útra dőlt, a tapolcai önkormányzati tűzoltókat riasztották az esethez.

Mihályházán egy Jókai utcai ingatlan melléképülete égett, és a tűz átterjedt a lakóépület tetőszerkezetére is. A pápai és az ajkai hivatásos tűzoltók egy propán-bután gázpalackot hoztak ki az épületből az oltás során. Az eset során nem történt személyi sérülés.

A veszprémi hivatásos egység vonult a megyeszékhelyi víztoronyhoz a Dornyai Béla utcába, ahol a viharos szél ismét megbontotta a hidroglóbusz tetején lévő lemezt.

Az ajkai hivatásos tűzoltók Mihályházán egy Kossuth utcai ingatlanhoz vonultak, ahol a szél bádoglemezt bontott meg.

A 82-es számú főúton, Nagyesztergár térségében a zirci önkormányzati egység végezte a műszaki  mentést, ahol szintén fa dőlt az útra.

A veszprémi hivatásos egységet egy Tótvázsony külterületén, a 73107-es útra dőlt fához riasztották tegnap szintén a délelőtt folyamán.

Balatonfűzfőn, a Bugyogóforrás utcában egy árokba csúszott személygépkocsit mentettek a balatonparti város hivatásos tűzoltói. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Zircen, a Deák Ferenc utcában megdőlt egy kémény, ami a szomszédos épületet is veszélyeztette. A zirci önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre.

Balatonalmádiban ugyancsak a balatonfűzfői hivatásos tűzoltókat riadóztatták, ahol egy Dózsa György utcai üdülő épületéről omlott a vakolat.

Nádasdladány térségében nádas égett mintegy három hektár területen. A Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a balatonfűzfői, a pétfürdői és a székesfehérvári hivatásos egységek végezték az oltást.

Este pedig Tés település külterületén is száraz fű, bozótos égett. Ide a pétfürdői hivatásos lánglovagokat riasztották.