Ezer ötletes játszótér Alsópáhokon (balatontelevizio.hu)

Az alsópáhoki Kolping Hotel udvarára egy fiatal, tapolcai iparművész, Varjas Judit varázsolt egy különleges játszóteret. Összesen 12,5 nap munka, hozzávetőlegesen 100 munkaóra, 23 liter festék, lakk, hengerek és még sok más kellett, hogy elkészüljön a mű.

A hotel vezetői szerették volna, hogy érdekes legyen a szálloda aszfalt pályája akkor is, amikor a gyerekek azon éppen nem gokartoznak – írja a balatontelevizio.hu.  Az aszfalt pálya igazán izgalmas terep, amikor kicsik és nagyon tekerik ott a pedálos gokartokat, de két program közötti időben is szerették volna a családokat a friss levegőre csábítani. Felkérték Varjas Judit tapolcai iparművészt, hogy egy egyedi technikával varázsolja érdekessé ezt a területet. Judit néhány éve a tapolcai Malom-tóhoz vezető 27 lépcsőfokra festette fel a Tapolca jelképévé vált aranyhalas képet, így sikerült a tóparti lépcsőt turisztikai látványossággá tennie. Most pedig vízilovakat festett szorgalmasan több napon át, hogy átadhasson a családbarát szálloda egy újabb kedvenc helyet a gyerekeknek a Kolping hatalmas parkjában.

Az őszi időjárás sem lehetett akadály, és a szemerkélő esőben október 29-én hivatalosan is megnyitották a pályát. A szálloda igazgatója Baldauf Csaba és Varjas Judit ipaművész vágta át jelképesen a szalagot az esernyős közönség előtt. Az biztos, hogy a gyerekeket nem fogja elriasztani egy kis eső, gumicsizmában is megy az ugri-bugri, sőt a pocsolyák csak fokozzák élményt – adja hírül a balatontelevizio.hu.