Ezek a legjobb horgásztavak Magyarországon (foldjaro.hu)

Hosszú évtizedek szenvedései, sikertelen próbálkozásai után újra az egyik legjobb, legvonzóbb horgász desztináció lett újra a Balaton. A kereskedelmi halászat 2013. decemberei megszűnésével újra a horgászok élvezhetik a Magyar Tenger “termését”. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. jelentős energiákat fektet be annak érdekében, hogy az urbanizáció által elvesztett ívóterületeket valahogyan pótolják, és az élőhelyeket fejlesszék – írja a foldjaro.hu. Azonban a Balatonon kívül is van pár említésre méltó lehetőség.

Leveleki víztározó – 200 hektár horgászparadicsom

Leveleki víztározó 200 hektár hasznos vízfelülettel, 20 hektárnyi homogén nádassal, haltartóhellyel rendelkező népszerű helyszín, Nyíregyházától 20 kilométerre. Átlagos vízmélysége 2,5 méter, a völgyzárógát előtt 5 méternél mélyebb vízállás található. 3-bojlis sziget található a vízen, sátorozási lehetőséggel, közvetlenül a horgászállás mellett. Horgászfogások alapján legfontosabb halai ponty, amur, harcsa, csuka, süllő, ezüstkárász. A tó jellege és múltja eme halfajták kapitális egyedeit tartogatja látogatói számára.
Búzásvölgyi-tó

A Mátra észak-keleti lábánál található, Recsk község határában fekvő tó teljes vízfelülete 54 hektár, kerülete 8,5 km. A mederben kevés az akadó, csak a felsõ kíméleti területhez közeli részen található néhány tuskó, és néhány öbölben lehet még találni az elárasztott területen visszamaradt korhadó bokrokból. A tó a korához képest nem túl iszapos, sőt több részén teljesen agyagos a mederfenék. A tó körül kb 200 horgászállás található, itt sátrat állítani, nyársalni, bográcsozni lehetséges.
Maconkai-tó

A Mátra hegység lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt 21 évben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport területén együttesen, lépésről-lépésre alapozta meg nemzetközi hírnevét; köszönhetően mindezt csodálatos környezetének, változatos szolgáltatásainak, valamint kiemelten a bőséges, sokszínű, rekordfogásokban gazdag halállománynak.
Zalacsányi-tó

Zalacsány, a Zalai domságban található, a 76-os főút szeli ketté. A falu határában a bükk, az akác, a fenyő és a cserfából álló erdők ölelésében található meg a Zalacsányi-horgásztó. A Kettős patakból felduzzasztott víztározót 1991-ben alakították ki. A tározó 13 hektár horgászható szabad vízfelülettel rendelkezik. Átlagmélysége 2,5 méter, gát felöli oldal közel 5m, mederfenék akadó mentes, enyhén iszapos, márgás agyag felületet képez. A tóban rengeteg a 20 kg feletti ponty, és koi ponty állományunk is egyedülálló a környéken.