Ez a 25 legjobb cukrászda és fagylaltozó most a Balatonnál a HelloVidék szerint

A balatoni nyaralás elképzelhetetlen hűsítő fagylalt nélkül. A HelloVidék összeállította a szerintük legjobb fagylaltozók és cukrászdák listáját a Balaton környékén.

Bár rengeteg helyen fagyizhatunk, érdemes jól megválasztanunk, hogy hova térünk be egy süteményre, vagy fagylaltra, ugyanis a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a nyári szezonális ellenőrzések alkalmával minden tizedik fagylaltkészítő, illetve forgalmazó helyen találtak valamilyen hiányosságot. A helyzetet súlyosbítja, hogy tíz esetben fogyasztásra alkalmatlannak ítélték a kínált árut.

A HelloVidék újságírói utána jártak, melyek a legkedveltebb cukrászdák: minőségi fagylaltok és sütemények után kutattak, olyan helyeket keresve, ahova bátran betérhet a vendég: nem fog csalódni. Az alábbi, egy szubjektív lista, melyet a legismertebb gasztronómiával foglalkozó szakemberek és szaklapok ajánlata alapján állítottak össze, hogy olvasóik biztosan ne maradjanak üdítő, minőségi fagylalt, és krémes, ízletes sütemény nélkül balatoni nyaralásuk alkalmával.

A lista itt található.