Evangélikus egyházmegyei közgyűlést tartottak Révfülöpön (veol.hu)

Elfogadták Somlószőlős és Kerta egyházközségek társulási egyezményét, Az év presbitere díj alapításáról döntöttek a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye Közgyűlésének tagjai Révfülöpön, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban.

 

Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese jelentésében ismertette az elmúlt időszakban történt beruházásokat, felújításokat – több gyülekezet nyert Magyar falu program és egyéb állami pályázaton –, az energetikai pályázatokon való részvételt ösztönözte.

Beszámolt a személyi változásokról: Marcalgergelyi, Szergény gyülekezetében Györgyi Zsolt, Homokbödögén Menyes Gyula, a lovászpatonai és a vanyolai egyházközségben Menyesné Uram Zsuzsanna szolgál a nyártól. Bálintné Sári Judit egyházmegyei felügyelő felidézte a szeptemberi Evangélikus Presbiterek Országos Találkozóját és szólt arról, hogy szükség van a gyülekezeti tagok összefogására, azokra a hívekre, akik a lelkész mellett állnak, keressük, hívjuk a templomból elmaradtakat istentiszteletre, fontos a közvetlen megszólítás. Dávid Ilona egyházmegyei gazdasági felelős és Kovács Gyöngyi egyházmegyei számvevőszéki elnök beszámolója után a közgyűlés tagjai elfogadták Somlőszőlős-Kerta Társult Evangélikus Egyházközség társulási egyezményét – melyet előző nap a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület Közgyűlése is jóváhagyott –, ez a somlószőlősi és kertai egyházközség lelkészi szolgálatának közös ellátására jött létre.

Az egyházmegye közgyűlésének tagjai Az év presbitere díj alapításáról is döntöttek, melyet évente két presbiternek adnak át – tudósít a veol.hu.