Erzsébet-táborok: hamarosan kiderül, kik a nyertesek (magyaridok.hu)

A napközi Erzsébet-táborokra pályázók közül azok, akik még nem kaptak értesítést, napokon belül tudni fogják, hogy nyertek-e vagy sem, az ottalvós Erzsébet-élménytáborokról a nyerteseket már kiértesítettük – mondta Fecske-Papp Judit, az Erzsébet-táborok kommunikációs vezetője. Hozzátette: míg tavaly csaknem 90 ezer, addig idén már 100 ezer gyermeket táboroztatnak.

 

– A napközi Erzsébet-táborokra, amelyek a gyerekek lakóhelyén valósulnak meg, 1381 pályázat érkezett, ami azt jelenti, hogy a kísérőkkel együtt csaknem 50 ezer gyermeknek biztosítunk idén napközi táborozási lehetőséget – mondta Fecske-Papp Judit. Hozzátette, hogy a június 18-tól augusztus 25-ig tartó egyhetes turnusokra a zánkai és fonyódligeti élménytáborokba csaknem hétszáz pályázat érkezett, majdnem 30 ezer táborozó, kísérő és gyermek kap lehetőséget a nyaralásra idén.

– A napközi Erzsébet-táborokra pályázók közül azok, akik még nem kaptak értesítést, napokon belül tudni fogják, hogy nyertek-e, az ottalvós Erzsébet-élménytáborokról a nyerteseket már értesítettük – válaszolta lapunk kérdésére Fecske-Papp Judit. Elmondása szerint míg tavaly csaknem 90 ezer, addig idén már 100 ezer gyermek juthat el az Erzsébet-táborokba, a 26 milliárd forintos beruházások révén 2020-ra az ottalvós táborokban a létszám megduplázódhat.

A jövő héten fejeződnek be az „Igazolt hiányzás” néven futó háromnapos táborok, amelyek a tavaszi kirándulást helyettesítik. – Csaknem kétszáz pályázat érkezett, és majdnem hétezer táborozó kapott lehetőséget a háromnapos fonyódligeti és zánkai programra kísérőkkel együtt, mivel minden táborunknál feltétel, hogy tíz gyerekenként egy kísérőt kell biztosítania a pályázónak. Az értékelésnél előnyt élveznek azok, akik rászorulnak a segítségre, de a kiválasztáskor a területi elv is érvényesül, vagyis az a cél, hogy lehetőleg az ország összes régiójából érkezzenek és együtt táborozzanak gyermekek – ismertette a kommunikációs vezető.

A lap kérdésére, hogy lehet-e még pályázni azoknak, akik későn kaptak észbe, Fecske-Papp Judit elmondta, hogy néhány élménytáborra még pályázhatnak intézmények, mert nem a gyorsaság, hanem a jól kidolgozott pályázat számít, ha határidőn belül érkezik.

A Néptánc-élménytábor+ június 12-ig, a Röplabda-élménytábor+ június 26-ig, az Öttusa-élménytábor+ pedig még június 23-ig nyitott a jelentkező közösségek pályázataira.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csoportos jelentkezéseket fogad: iskolák, köznevelési intézmények, gyermekotthonok, családsegítő központok pályázhatnak táborainkra – tette hozzá a kommunikációs vezető.