Értékes területet ad el a Bahart, emiatt megszűnik egy siófoki parkoló (siofok.hu)

A meghatározó állami tulajdonban lévő Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közgyűlése arról határozott, hogy elad egy Siófok központjában lévő ingatlant. Az állam értékesíti a DRV (Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.) területét is az Ezüstparton. Az értékesítések miatt megszűnik egy ingyenes parkoló a város központjában, és csökken az ezüstparti szabadstrand területe – írja a Siófoki Hírek.

 

Eladja a Bahart az egykori halászati telek nagy részét (a Vitorlás utcai körforgalomnál), melyet az utóbbi években a város bérelt a hajózási társaságtól és ingyenes parkolóként biztosított a helyieknek és a turistáknak. Erről született döntés a Bahart közgyűlésén. A szavazáson dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere nemmel voksolt a telekeladásra, de ez nem akadályozta meg az értékesítésről szóló döntést.

88 százalék volt az igen voksok aránya – tájékoztatott a polgármester. Ismert, hogy a Bahart néhány éve állami többségi tulajdonba került, Siófok részvényhányada ma már csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is jóval kisebb.

„A siófokiak és az ide érkező nyaralók érdeke az lett volna, hogy maradjon a parkoló, a Bahart és a többségi tulajdonos állam érdekei azonban mások, ebben a helyzetben ezt csak tudomásul venni tudjuk – így Lengyel Róbert. – Az így keletkező nem kis parkolási problémákat pedig nekünk kell majd valahogyan megoldanunk.”

Nem csak parkoló szűnik meg, hanem a szabadstrandi terület is csökken: az Ezüstparton egy olyan DRV-ingatlant ver dobra az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt és szabadstrandként hasznosult – írja a Siófoki Hírek.