Erős mezőnyre lehet számítani az idei Kékszalagon (hunsail.hu)

Sokak szerint nem túlzás azt mondani, hogy a 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj az elmúlt évek legizgalmasabb versenyének ígérkezik. A csapatok – bár az elmúlt időszakban a keveset tudtak versenyezni – folyamatosan készülnek, és számos újítást is bevetnek a hajóikon.

A sokszoros Kékszalag Győztes Litkey Farkas gyenge szeles vitorlákkal erősít. Szerinte kérdéses, hogy lehet-e papírformáról beszélni a befutónál, hiszen több esélyes egység is rajthoz áll. Mindeközben nemes felajánlást tett a Litkey-csapatot (PreVital) támogató Kulcs-Soft: minden induló után 10.000 forintot adományoznak a vitorlássport részére, kiemelten az utánpótlásra.

“Hogy most hol tartunk, azt nagyon nehéz megmondani. Keveset versenyeztünk az idén, mindenki csak a Balatonon tudott készülni. Nemzetközi versenyek nincsenek, sokkal kevesebb van az emberek kezében meg a fejében is – mármint versenyszituáció. Hogy ez kiből, milyen eredményességet hoz ki, azt nagyon nehéz megítélni. Ez a COVID-helyzet ilyen értelemben bizonytalanságot okoz a Kékszalagon”- idézi Litkey Farkast a hunsail.hu.

A sportolóval készített teljes interjút a Magyar Vitorlás Szövetség hivatalos honlapján olvashatják.