Csúsznak, de hamarosan zárulnak a strandfejlesztések (sonline.hu)

Javában zajlik a balatoni szabadstrandok fejlesztése, sok helyen sétányt alakítanak, sportpályák készülnek. A kivitelezők folyamatosan dolgoznak, a települési polgármesterek a látogatók türelmét kérik. 

Tizenegy strand van Fonyódon, közülük öt korszerűsítésére nyertek állami támogatást. A szezon kezdetén persze nem mindenki örül a munkásoknak – tudósít a sonline.hu.  Hidvégi József polgármester szerint a legtöbb probléma az Árpád parttal van, ugyanis ez egy több mint tíz méter széles és 1,2 kilométer hosszú partszakasz, de a két-két végén maximum 200 métert kell még menni és másik strandra érnek a vendégek. A májusi esőzések és az elhúzódó közbeszerzési eljárás miatt nem tudtak úgy haladni a munkálatokkal, ahogyan azt szerették volna.  A településvezető kéri az ingatlantulajdonosok türelmét. Hozzátette: a következő időszakban egy sokkal kulturáltabb és szebb strandot kapnak

Balatonszárszó is nyert támogatást szabadstrandja felújítására, ott emellett még a fizetős strandon is zajlanak a munkálatok. Példátlan a település fejlesztéseinek történetében, hogy 150 milliós munkára gyakorlatilag három hetük van – mondta Dorogi Sándor polgármester. Kifejtette: többféle szakmunkát kell elvégezni, hami hatalmas feladat. A közbeszerzést is sokáig húzódott, a hónap végére pedig már be kellene fejezni a beruházást – tette hozzá. A településvezető bízik benne, hogy elkészül hónap végére és július augusztusban már nem lesznek fennakadások.

Kevés volt az idő a nyári szezon előtt, 30-40 százalékos a beruházás készültsége Balatonlellén. Kenéz István polgármester szerint a legnagyobb problémát a sétány kivitelezése jelenti, mert tulajdonképpen a strandolók között kell dolgozni.  A vizesblokkok elkészítése is még folyamatban van, ám ezzel sietni kell, mert június 29-e a strandnyitás, ahhoz pedig szükségesek működő vizesblokkok. Vannak, akik tolerálják a dolgokat, s van aki nem – foglalta össze a strandolók és az ingatlantulajdonosok hozzáállását a városvezető. Hozzátette: tudomásul kell venni azt, hogy ez a beruházás mindannyiuk hasznát szolgálja – idézi a polgármestert a sonline.hu.