Építő javaslatok sora Balatonalmádiban (balaton.vehir.hu)

Számos tavalyi beruházást méltatott, valamint az idei évben átadni tervezett fejlesztéseket sorolta Balatonalmádi polgármestere a balaton-parti város újévi rendezvényén. A Pannóniai Kulturális Központ és Könyvtár színháztermében tartott rendezvényen szó esett az elmúlt hónapok tapasztalatairól is. 

Egy picit a múlttal szeretnék foglalkozni – idézi a balaton.vehir.hu dr. Kepli Lajos polgármestert. A településvezető úgy fogalmazott:  a múlt évben adték át a város új büszkeségét a tíz csoportos óvoda új épületét, amely közel egy milliárd forint értékű beruházás volt. A városvezető szerint köszönet illet mindenkit, akik részt vettek a beruházás megvalósításában. Majd hozzátette, hogy reményeink szerint a bölcsődei pályázatuk is sikeres lesz.

Elmondta, hogy az idei évben kerül átadásra az új műfüves és hagyományos focipálya és a hozzá illeszkedő kiszolgáló épület az ősz során, ami szintén emelni és szolgálni fogja a város és a környék sportolási lehetőségeit. A terület mellet az önkormányzat megvásárolt egy két hektáros területet is, amin agy sportcsarnok is bőven elférne, ezzel helyet adva rangos hazai és külföldi mérkőzéseknek. Erre is szeretnénk pályázni – tette hozzá.

A polgármester arról is beszélt, hogy szintén az idei évben kerül átadásra a megújuló Kolostor épület is, amely szervesen fogja szolgálni a Magtár épülettel közösen a jövőben a különböző kulturális és turisztikai eseményeket, rendezvényeket. A parkolási lehetőség égető probléma a város számára, nyáron szinte lehetetlen parkolóhelyet találni, ezzel is foglalkoznunk kell, keressük a megoldásokat – emelte ki Kepli Lajos.

A hivatalában eltöltött három hónapot úgy jellemezte a polgármester, hogy számára is meglepő volt, hogy az első hónapokban kezdve a civil szervezetektől a magánszemélyekig, rengetegen keresték fel, nagyon sok építő javaslat hangzott el.