Ennyibe kerül egy gombóc fagyi a Balatonnál (likebalaton.hu)

A fagylalt nemcsak szezonális finomság, hanem szezonális szóbeszéd is, már ami az árát illeti. Sok helyen olvashatjuk hogy drágábbak a gombócok, mint tavaly. A likebalaton.hu feltérképezte, hogyan alakultak az árak a Balatonnál idén.  Míg a déli parton 250-400 forint közötti áron hűsíthetjük magunkat, addig az északi parton 300-700 forint közötti áron juthatunk egy-egy gombóc fagylalthoz.


Tavaly, a szezon előtt egy cikkben az állt: “két éve a Balatonnál 280–300 forintba, tavaly 300–350-be kerültek a gombócok, 2021-ben lesz olyan fagyizó, ahol 400–420 forintot is elkérhetnek a hétdekás tölcséres édességért – derült ki a korai körképből.” Nézzük, mi a helyzet idén nyáron!

Siófokon szinte minden büfében hozzájuthatunk jégkrémhez, és a fagyizóhelyek száma is jelentős a nyári időszakban. Itt is érvényes az üzleti modell: minél közelebb megyünk a vízhez, a strandokhoz, annál többe kerül egy gombóc fagyi vagy a jégkrém (parti büfékben inkább jégkrém).

Ugyancsak frekventált helynek számít Siófok Fő tere, a Víztorony környéke, ahol számos fagyizó található.

Általában 350 forint egy gombóc, 5 dkg-os fagyi, de a Sió Pláza bejáratánál találtunk 330 forintosat is, ugyanakkor van olyan cukrászda, ahol 350 forint/gombóc, valamint 400 forint/gombóc közül is lehet választani, utóbbi “prémium” minősítéssel rendelkező olasz krémfagyi. A város más részein is számos fagyizó található, melyeket a parttól távolabb lévő utcácskákban is felfedeznek az ínyenc vendégek. A Meggyfa Fagylaltműhelyben például kiváló kézműves fagyik készülnek, egy gombóc ára pedig 250 forintba kerül.

További részletek az árakról itt találhatók