Elvezényelték Siófokról a készenléti rendőröket (Siofok.hu)

A korábban Siófokra vezényelt, július elején megérkezett készenléti rendőröket az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) visszarendelte és a déli határra vezényelte – tájékoztatta dr. Piros Attila Somogy megyei rendőrfőkapitány Siófok polgármesterét, amiről a város honlapja, a siofok.hu számolt be pénteken.


Pótlásukat a megye többi rendőrkapitányságának állományából oldják meg további átvezénylésekkel. Ez azt is jelenti, hogy az idei nyáron lovas járőröket sem lehet látni majd Siófok utcáin.
A megyei rendőr-főkapitány arról is beszámolt, hogy a Petőfi sétányon elkövetett bűncselekmények száma – az új biztonsági rendszer bevezetésének köszönhetően – közel 90 százalékkal csökkent a tavalyi év hasonló időszakához képest. „Ez azt sejteti, hogy a biztonság érdekében idén meghozott intézkedéseink jó irányba mutatnak, folytatnunk kell ezt a munkát” – fogalmazott dr. Lengyel Róbert polgármester.

Egy szezon eleji sajtótájékoztatón még az hangzott el, hogy több mint 60 készenléti rendőr érkezik a Balatonhoz, és ha szükséges, az ORFK további erőket is vezényel az üdülőrégióba. Siófoki polgármestere úgy látja, hogy az országos rendőri vezetés kicsit magára hagyta a Balatont és Siófokot. Reméli a közbiztonság ezt nem sínyli meg – fogalmazott. Szerinte érthető és fontos a déli határ védelme, de a napi hírekből nem tűnik úgy, hogy olyan súlyos lenne ott a helyzet, ami a készenléti rendőrök átvezénylését indokolná.

(14:38)