Eltávolították a Balatonról a korábban elsüllyedt kotróhajót (vg.hu)

Végleg levonultatták a Balatonról azt a kotróhajtót, amelyről a Világgazdaság számolt be, hogy elsüllyedt a tóban. Mint a lap kiderítette, egy olyan munkagépről van szó, amelyik nem is dolgozhatott volna a tavon, mert kisebb állóvizekre tervezték. A vízügyi hatóság azután is engedte újra tevékenykedni a Balatonon, hogy elsüllyedése után kiemelték. Végül a kormányhivatal vizsgálatot folytatott az ügyben, és eltávolíttatta a tóról a munkaképet- írja a vg.hu.

 

A Belügyminisztérium arról számolt be, hogy a „lezajlott hajózási hatósági eljárás eredményeként az illetékes hivatal felhívta az érintett vízügyi igazgatóság figyelmét a jogkövető magatartásra, valamint rögzítette, hogy nem történt személyi sérülés, illetve környezetszennyezés, a kotróhajó a munkaterületről levonult, a jogszerű állapot helyreállt.”

A további kérdésekre azt a választ adta a tárca, hogy a Belügyminisztérium által lefolytatott vizsgálat megállapításai nem nyilvánosak. Mint közölték, az Országos Vízügyi Főigazgatóság megtette a szükséges lépéseket, hogy a jövőben hasonló incidens ne fordulhasson elő.