Előrejelzés a Balaton és a Velencei-tó térségére vasárnap reggelig (met.hu)

Nyugat felől zivatar várható, viharossá fokozódó széllel. Nagy területen záporok alakulnak ki, helyenként felhőszakadásra és jégesőre is lehet számítani. A Balatonnál másodfokú viharjelzés érvényes.

A met.hu 17 óra 22 perckor a következő tájékoztatást adta:

A nyugat felől érkező zivatarrendszer környezetében nyugatias irányból a szél megerősödik ( 45-60 km/h), és viharossá fokozódik. A legerősebb széllökés értéke elérheti a 80-90 km/h-t. A csapadék elvonultával a szél mérséklődik és változó irányú, majd többnyire északkeleti, keleti lesz ( 10-25 km/h) . Erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett késő délutántól az éjszakába nyúlóan összességében nagy területen várható záporok, akár hevesebb zivatarok kialakulása is. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 17,18 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál 25 Celsius fokos.

A Balaton körül másodfokú viharjelzés érvényes.

Vasárnapra a mérsékelt ( 10-25 km/h) változó irányú szél időnként megélénkül( 25-30 km/h), záporok környezetében további élénkülés-erősödés (30-45 km/h), zivatarral erős, helyenként viharos (50-70 km/h) széllökés is lehet. Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég. A gomolyfelhőkből zápor, zivatar többfelé kialakulhat délelőtt, és délután is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 fok körül alakul. Késő este 20 fok köré hűl a levegő.