Előregyártott elemekből épül a Balaton déli partjának legújabb lakóparkja (Magyar Építők)

A Leier előregyártott elemeiből épül társasház Balatonmáriafürdőn a Perfect Steel System Kft. kivitelezésében, az L Stúdió Kft. tervei alapján. A Part Lakópark a nevének megfelelően a Balaton partján, a település központi részén, a strand közelében épül. A győri székhelyű, B. M. I. L. Kft. beruházásában az első ütemben egy 29 lakásos társasház jön létre, majd ezt követően további négy társasház épül meg ugyanitt.

(Fotó: Magyar Építők)

A projekt előzményeként a Leier Hungária Kft. előregyártott vasbeton szerkezetek üzletágvezetője elmondta, már a tervezési szakaszban eldőlt, hogy a befejezése után öt épületből álló lakópark szerkezetei előregyártott elemekből készülnek. „A tervezőnek és a beruházónak nem volt újdonság a Leier előregyártott elemeinek alkalmazása” – mutatott rá a Magyar Építőknek Takács Gábor a , B. M. I .L. Kft. és az L Stúdió Kft. döntésének hátterére.

Kifejtette, a fő tervezői szempontok között szerepelt, hogy az épületek magas minőségben, mégis  gazdaságosan és gyorsan épülhessenek. „A balatonmáriafürdői komplexumban ötszintes épületek jönnek létre, mind az öt szinten kihasználva az előregyártás által nyújtott előnyöket.”

A kész állapotban történő átadás 2025 szeptemberére várható; a további négy társasház ugyanezzel a technológiával és kialakítással készül majd. „A folytatásról folyamatosan egyeztetünk a beruházóval: az előzetes tervek szerint a következő „B” jelű épület kivitelezésének megkezdése 2025-ben lesz esedékes” – tette hozzá Papp Gábor a Perfect Steel System Kft. ügyvezető igazgatója.