Előbb kezdődik a Boban Markovics koncert Balatonalmádiban (veol.hu)

Boban Markovics egy órával előbb kezdi el koncertjét Balatonalmádiban. Az Almádi 30 programsorozat szombati napját nem fogadták kegyeikbe az égiek.

Előrejelzések szerint a délutáni órákban maximum szemerkélő esőre számíthatunk, este 8 óra után viszont megérkezik egy komolyabb és tartósabb égi áldás.

Az Almádi 30 programsorozat Wesselényi strand előtti színpadán 18 óra helyett 17 órakor lép fel a Muzsikás együttes, majd a tervezett 20 óra helyett 19 órakor az este sztárvendége a Boban Markovics Orkestar koncertezik.

A szervezők köszönik a megértést és a támogatást, illetve esőkabát viselését javasolják.

 

Pénteken a hivatalos ünnepséget tartották Almádiban. A rendezvényen Keszey János polgármester mondott beszédet.

– 1989. április elsején nyilváníttatott a nagyközség várossá. Ekkor már léteztek azok az alapok, melyekre később, a szabadon megválasztott képviselő-testület mert és tudott falakat emelni. Most némi önkritikával azt mondhatjuk, hogy hiányzik még néhány díszítőelem, de a falak mögött már régóta otthonosan érezzük magunkat. Úgy gondolom, kimondhatjuk: településünk értékeit megőrző, mégis modern város lett – vélekedett a polgármester.

Hangsúlyozta, hogy Balatonalmádi gyarapodó város, ahol egyre több fiatal család telepszik le. Az elmúlt években a kormány támogatásával a város több álma valóra vált: új rendelőintézet és rendőrkapitányság épült. Készül az új óvoda, és megvannak a tervek az új bölcsőde építésére is. A város vagyona gyarapodott a vörösberényi Magtár épületével, és a jezsuita kolostor közösségi célú felújítása is megkezdődhet. Hamarosan új sportközpont épül.