Elkezdődött Balatonfüred óvárosának rehabilitációja (balatonfured.hu)

Balatonfüreden már bontják a Kossuth utca 26-ban álló házat, ezzel elkezdődött a Zöld város program keretében az óváros rehabilitációja. Az elbontott ház helyére a Járási Hivatal épülete kerül, a mellette lévő, 26/b számú házat szintén elbontják, itt járási törvénykezési hely lesz. A fejlesztés két ütemben zajlik, várhatóan április végén elkezdődhet a felső városrész rehabilitációjának önkormányzati beruházása is – olvasható a város honlapján.

A Zöld város program keretében, a Fehér templom és az Evangélikus templom közötti városrész rehabilitációja valósul meg. A Kossuth utca – Alsó köz- Segesdi utca- Somogyi utca határolta 7500 négyzetméteres területen felújítják az önkormányzati tulajdonban lévő régi épületeket (Kossuth utca 24. 22. 20.) új, nyitott tereket, parkokat alakítanak ki. Az elképzelések szerint egy gépkocsi mentes, parkosított, szolgáltatásokat kínáló településközpont létesül a felső városrészben.

A Járási Hivatal illetve a törvénykezési hely épületeinek munkálatai a megyei kormányhivatal beruházásában már zajlanak, az építkezés az év végére befejeződik. Az óváros további rehabilitációjára kiírt megismételt közbeszerzési eljárás jelenleg folyamatban van, várhatóan ez év áprilisban megkezdődnek az önkormányzat beruházásában a munkálatok.

Az új városközpont kialakítása Varga Tamás DLA Ybl Miklós-díjas építész tervei alapján történik.

Az építkezésről a balatonfured.hu további részleteket, képgalériát és látványtervet is közöl.