Elkészült Zala megye Giro-fagyija (zaol.hu)

A rózsaszín hévízi desszertkülönlegesség után elkészült Zala Giro-fagyija, amely ízében és alapanyagaiban is Itáliát idézi.


Amikor Horváth „Mákos” Ferenc meghallotta, hogy Magyarországra s Kanizsára (is) jön az idei Giro, elhatározta, ennek tiszteletére fagylaltot kreál. Nem sokkal később olvasta a a zaol.hu-n, hogy Karádi Szabolcs, a családjuk régi barátja hévízi cukrászatában elkészítette a Giro-desszertet, hát felvette vele a kapcsolatot.

Így a fagylaltba is az édesség olasz alapanyagai kerültek, vagyis a tengeri sós pisztácia, a málna és a tört csokoládé, a kiskanizsai édes „boszorkánykonyhában” pedig pénteken elkészültek az első adagok.

A főzött, tejes alapba darált pisztáciát tettünk – fogalmazott Horváth Ferenc. – Ezt gépben fagyasztottuk, majd brownie-val és málnazselével rétegeltük. Erre került a rózsaszínt biztosító fehér csokis málnabevonat. A díszítésnek ezután már csak a képzelet szabhat határt, mi most marcipánból formáztunk egy kerékpárt és csokidíszeket tettünk rá. A fagyi ízében a pisztácia dominál, a sós pedig keveredik az édessel, a savasságát a málna adja.

Az idén 35 éves fagyizó tulajdonosa azt mondta, vendégeik szeretik a pisztáciát, ezért a Giro-fagyit felveszik majd a kínálatba, a befutó idején pedig szeretnék a város vendégeivel, az ide érkező drukkerekkel, turistákkal is megismertetni, ezért terveik szerint csatlakoznak majd különféle akciókhoz, programokhoz.

A teljes cikk itt olvasható el.