A balatonlellei Csilli Choco Bons műhelyben mindig valami különlegesség készül. Földes Csilla a Dubai csoki nagy sikere után elkészítette a saját angyalhaj csokiját is.
Az angyalhaj csokihoz – a nevével ellentétben – egyetlen angyalra sincs szükség, viszont annál több pashmak, vagyis török vattacukor szükséges hozzá. Ettől van a jellegzetes, szálas kinézete, mintha csak hófehér tollak hullanának ki a csokiból, amikor az ember kettétöri.
Olyan, mint az angyalhaj
Földes Csilla is elkészítette a saját angyalhaj csokiját, amelyhez rubycsokit használt, pisztáciakrémet és a rendkívül lágy és ízletes pashmakot. Miután a csokit megfelelő állagúra melegítette, majd hűtötte, formába tette azt és bevonta a magas minőségű pisztáciakrémmel, amelyre került a vattacukor.
– A nővérem azzal hívott fel, hogy meg kéne csinálnom az angyalhaj csokit és legközelebb, amikor találkoztunk, nagy szatyrokkal jött, merthogy meg is rendelte nekem a hozzávalókat az internetről – mondta a Csilli Choco Bons alapítója, Csilla, aki aztán érkezésünkre már neki is fogott a különlegességnek, hogy együtt tesztelhessük le az első tábla lellei angyalhaj csokit.
– Kaptam egy tábla angyalhaj csokit, amit miután megkóstoltam, elhatároztam, hogy ilyet én is fogok csinálni – mondta lelkesen Csilla, aki azon nyomban neki is látott az édesség legyártásának.
Miközben a csokiműhelyben szorgoskodott azt is elárulta, hogy fárasztó hétvégén van túl, hiszen a lellei csoki a fővárosba utazott. A Bazilikánál tartott Édes napokon mutatkozott be a somogyi édességkészítő, nagy sikerrel.
A cikk folytatása itt elolvasható.