Elindult a „Millió lépés az iskoládért” felhívás az Aktív Magyarország Program támogatásával

Tavaly a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elindította a Millió lépés az életért kampányt. Ennek keretében 6500 embert ösztönöztek az aktívabb életmódra, akik a rendszeres mozgás mellett számos fontos ismeretre tettek szert a szív- és érrendszeri betegségek felismeréséről és megelőzéséről. Az Aktív Magyarország Program támogatásával idén a „Millió lépés az iskoládért” kihívással szeretnék a tanulókat, a szülőket – és mindenkit, aki szívesen segítené régi iskoláját – 77 napon keresztül mozgásra ösztönözni. A támogatásnak köszönhetően az iskolák 1 millió forintos sportszervásárlási támogatásban részesülhetnek. A program március 27-én startolt. 

A kihívásban a Millió lépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további hatvanféle mozgásforma alakítható át lépésszámmá. A kihívás 11 hete alatt minden héten más-más kihívó – ismert közéleti személy, sportoló vagy szervátültetett – inspirál a mozgásra – áll az Aktív Magyarország közleményében.

A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött „Tudtad-e?” üzenetekből pedig egyre több és több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról.

Mi a cél?

Hogy minél több résztvevő bevonásával, rendszeres mozgással lépéseket gyűjtsenek az iskoláknak, és minél többször végigjárják a Kékkört!

Mozogj, és nyerj!

100 iskola nyerhet sporteszközök vásárlására 1-1 millió forintot az Aktív Magyarország Program felajánlásaként, összesen 100 millió forint értékben. Minden iskola, amelyik legalább egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsolásban!

Hogy ki csatlakozhat? Bárki!

Általános és középiskolás diákok, szülők, tanárok, véndiákok, polgármesterek, képviselők, és bárki, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát!

A verseny időpontja:

március 27 – június 11.

Applikáció elérhetősége: Androidra, iOS-re.