Elindult a 30. Művészetek Völgye Fesztivál (glamour.hu)

A legnagyobb, idén jubiláló magyar összművészeti fesztivál tíz napon át, több mint 2000 programmal várja a látogatókat Kapolcson. A Művészetek Völgye más, mint a többi hasonló rendezvény, hiszen a könnyűzenei koncertek mellett körbejárhatjuk a különféle workshopok színes választékát: selyemfestéstől egészen az interaktív énekes kurzusokig megtalálható minden – írja a glamour.hu.

Szombaton az Irie Maffiával folytatódik pénteken indult buli, a hétvégét pedig a Magashegyi Underground, az Elefánt, a Carson Coma és az Intim Torna Illegál koncertek zárják. Akik még hétfőn sem kívánkoznak vissza a munkába, azoknak tökéletes esti program a Margaret Island, majd Antonia Vai fellépése.

Kedden a GALAXISOKÉ és az Esti Kornélé a főszerep, szerdán az OHNODY-val és a Bagossy Brothers Company-val énekelhetjük a kedvenc számainkat.

Csütörtökön a Bohemian Betyars gondoskodik a hangulatról, egy másik színpadon pedig Barabás Lőrinc lép fel a tőle megszokott és mégis váratlan formációval.

A Völgy második péntekén egymást követi az Anna And The Barbies, az Ivan and The Parazol, a Quimby, Odett, és végül a Middlemist Red koncertjei. Szombaton, július utolsó napján, Blahalouisanára vagy Szabó Balázs Bandájának zenéire is ugrálhatunk, majd végül augusztus elsején Rúzsa Magdi zárja a jubileumi Művészetek Völgyét.

De a fesztivál sokkal többről szól, mint jobbnál-jobb magyar együttesek hatalmas bulijairól: ugyanúgy teret kap a slow-living mentalitás, a kézművesség, a bolygónk védelme és a határtalan kreativitás. Kedvenc programjaink között van a Kertmozi, Lackfi János versműhelye, és a POKET Zsebkönyvek Udvarának két foglalkozása is: a Marék kerámiaműhelye, Vecsei Kinga Réta innovatív Secondland divatmárkájának workshopja. Rengeteg zöld programmal készül a Völgy, direkt a környezettudatosság jegyében: upcycling, komposztálás, tűzzománcozás, lampionkészítés, DIY bikinifelső-workshop vagy éppen a WWF Magyarország előadása a Föld biodiverzitásáról.

Kapolcs és környéke tökéletes színtér nem csak a mindennapokból való kiszakadásnak, hanem a játékos, interaktív komfortzóna-feszegetésnek is. Amellett, hogy kiereszted a fáradt gőzt és végigtáncolod az estét, látogass el olyan programokra is, amelyekre egy átlagos hétköznap biztosan nem szakítanál időt. Hagyományőrzés vagy művészetterápia? Hulahoop edzés vagy éjszakai üvegfújás? Impróworkshop? Most tíz napig megvan a lehetőséged, hogy bármit kipróbálj! – biztat a  glamour.hu.