EKF – Több mint harminc koncert a Veszprém Jazz Fesztiválon novemberben (MTI)

November közepén rendezik meg a négynapos Veszprém Jazz Fesztivált, amelynek keretében a város több pontján több mint harminc jazzkoncert lesz; mások mellett Bill Frisell, Eric Truffaz, Manu Katché és a Scary Pockets is fellép – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Sajtóanyagukban azt írták, hogy november 16. és 19. között több mint harminc koncert várja az érdeklődőket a város közösségi épületeiben, a Hangvilla, a Papírkutya és az Expresso színpadain.

A Veszprém Jazz Fesztivál november 16-án Erik Truffaz koncertjével indul, akinek zenéjében felfedezhető Miles Davis hatása, emellett megjelennek a klasszikus dallamok, az elektronikus és a világzenei elemek is. A zenésznek idén jelent meg Rollin’ című albuma, amelyen 20. századi filmzenéket értelmez újra, ezekből is megmutat majd néhányat élőben a veszprémi közönségnek.

Az előadók között lesz Manu Katché, akinek a pályája session-zenészként indult, mások mellett játszott Stinggel, a Dire Straitsszel, a Bee Geeszel, Peter Gabriellel, Al Di Meolával. A magyar közönség novemberben a kvartettjével hallhatja.

Veszprémbe érkezik Bill Frisell gitáros is, aki csaknem öt évtizede meghatározó alakja a nemzetközi rock-, pop- és jazzéletnek. Állandó zenésztársaival, Tony Scherr bőgőssel és Kenny Wollesen dobossal látogat el a fesztiválra.

A Botticelli Baby nevű formáció a Ruhr-vidékről érkezik, zenéjükben a swing, a blues, a punk és a balkáni mulatós muzsika is megjelenik. Fellép továbbá a Nils Landgren, Michael Wollny, Lars Danielsson és Wolfgang Haffner alkotta 4 Wheel Drive együttes, Takuya Kuroda trombitás és zeneszerző, aki a post-bop, a soul-jazz és a hiphop elemeiből építkezik, valamint a svájci származású doboslegenda, Jojo Mayer, aki legújabb szólóprojektjével, a ME/MACHINE-nel érkezik.

Színpadra lép a Mitch and Mitch zenekar, a kilenctagú big band muzsikájában keveredik a country és a western, a japán ballada, a latin mambó és a diszkó.

Első magyarországi koncertjét adja a fesztiválon a Scary Pockets. Az együttes a dalok funk-újragondolásával szerzett magának világhírnevet.

Szintén először hallható élőben magyar színpadon Izo FitzRoy, aki harmadik stúdióalbuma turnéjának keretében érkezik Veszprémbe.

A fesztivál ideje alatt ingyenes minikoncertek is lesznek.