Egymásra talált vevő és eladó a kapolcsi vásáron (veol.hu)

A nagy hagyományú mezőgazdasági és gépvásár most újraéled, egyre nagyobb az érdeklődés, találkozni állattartókkal, egyre többen jönnek vásárolni, kiállítani. Megvalósulni látszik a cél, hogy létrejöjjön a kapcsolat a termelők és a vevők között.

Erről beszélt a szombati kapolcsi vásár megnyitóján Márvány Péter polgármester az új vásártéren. Beszédében bemutatta a hazai vetőmagokkal foglalkozó tápiószelei génbankot, szólt a további programokról, a 13. bakony–balatoni pásztortalálkozóra és a birkanyírás-bemutatóra, valamint a Veszprém Megyei Kutató-mentő Szolgálat kutyás bemutatójára invitált mindenkit. – írja a veol.hu.

Felhívta a polgármester a figyelmet a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet Kézműves völgy programjára. A vásári hangulatot emelte a taliándörögdi énekkar, a Csobánc Népdalkör és a Kapolcsi Hagyományőrző Egyesület énekkara bakonyaljai dalcsokrának sora.

A kézműves foglalkozásokon a gyerekek gyertyát öntöttek, szalmát fontak, szőttek. Nyuszit simogattak, szüleikkel csodálták meg a birkákat és a hatalmas traktorokat, mezőgazdasági gépeket. Kézművesek várták portékáikkal a vásárfiát keresőket, helyi termékek, pálinkák, mézek, finom falatok, zöldségpalánták kellették magukat. A remek idő kedvezett a vásár látogatóinak, sokan voltak kíváncsiak a kínálatra az idei tavaszi vásáron is.