Egyelőre nem kap pénzt felújításra a balatonszemesi óvoda (24.hu)

A sár egy falusi gyereknél ne jelentsen problémát. A 24.hu információi szerint ezzel magyarázza a település polgármestere, hogy miért nem adnak pénzt az óvoda udvarának rendbetételére. A balatonszemesi önkormányzat február 18-ai ülésén Morócz Viktor képviselő vetette fel, hogy az iskola udvara nagyon sáros, a gyerekek pedig behordják a sarat az épületbe. A portál információi szerint Takács József polgármester erre azt mondta:

„Ha belemegy a sárba, akkor törölje le a lábát.”

Majd hozzátette, nem fognak pénzt költeni arra, hogy megemeljék a murvát 5 centivel az egész iskola területén. „Az iskolát a KLIK működteti, ők fizessék meg” – mondta Takács József, megjegyezve, nem „nem kell mindent bevállalni, fizesse ki a Siófoki Tankerület”. (Az ülés jegyzőkönyve itt található, az idézett részek a 6. oldalon olvashatók.)

Csakhogy Szentiványi Jánosné óvodavezető is részt vett a februári ülésen, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az óvoda udvarán is ugyanakkora a sár, és az nem az állami intézményfenntartó alá tartozik, hanem az önkormányzathoz. A pedagógusok azért mennek el sétálni a gyerekekkel, mert nem akarják, hogy mindenki nyakig sáros legyen az udvaron. Az intézményvezető évek óta kéri, hogy rakják rendben az udvart, mégsem történt semmi.

A további részletek itt.