Egyelőre marad a napos, száraz késő nyári idő (idokep.hu)

Néhány napig még szinte biztosan élvezhetjük a meleg, nyárias időt a Balatonnál is. Az Időkép előrejelzése szerint csak a jövő hét közepe táján várható változás.

Pénteken marad a ragyogó napos idő, kevés felhő délután lehet fölöttünk, de csapadék nem várható. A keleties szél néhol az északi tájakon felélénkülhet. Délután 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétvégére nem romlik el az idő: folytatódik a napos, késő nyárias, csapadékmentes időjárás. Csak néhol élénkülhet meg a légmozgás. Délutánonként 27-32 fok valószínű.

A nyári idő kitart a jövő hét első napjaiban, sőt kissé fokozódhat a meleg, délutánonként 28-33 fokra készülhetünk. Napos idő várható, felhők szinte nem lesznek az égen. A délies szél hétfőn északnyugaton, kedden több helyen megélénkülhet.

A jelenlegi számítások alapján a hosszú, nyugodt időt szerdán töri meg egy hidegfront. Délutántól északnyugaton kialakulhat zápor, zivatar. Az egyre többfelé északnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Északnyugaton pár fokot visszaesik a hőmérséklet, de a legtöbb helyen még 29-33 fok közt alakulnak a maximumok.

További információk az időjárásról itt találhatók.