Egyedülálló Post Covid Care programot mutattak be Hévízen

Hévízi szakemberek által életre hívott, egyedülálló Post Covid Care programot mutattak be szerda reggel sajtótájékoztató keretében 5 helyi szálloda, valamint az önkormányzat és a Hévízi Turisztikai Np. Kft. szervezésében Hévízen. A programban részt vevők célja, hogy szaktudásukkal és a rendelkezésükre álló lehető legtöbb eszközzel segítsék a Covid-19 betegségből meggyógyultak számára a továbbra is fennálló és életminőséget befolyásoló tünetek megszüntetését.


A megnyitón Papp Gábor, Hévíz város polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a Hévíz Post Covid Care programmal újabb egészségturisztikai termékkel bővült a hévízi termékpaletta, és ez a speciális, több szolgáltató együttműködésével létrejött komplex program az országban az elsők között nyújt megoldást a Covid-19 betegségben átesett, már gyógyult, de poszt-covid tünetegyüttessel küzdő vendégek részére. Példamutatónak értékeli azt a szakmai háttérmunkát, amit a kidolgozásban részt vevő szakemberek az egész komplex program összeállításában tettek, és fontosnak tartja, hogy a program mérhető eredményekkel záruljon és így példaértékű kezdeményezésként működjön, akár nemzetközi szinten.

Dr. Moll Veronika reumatológus-fizioterápiás szakorvos, a Hotel Európa Fit orvosigazgatója mutatta be a kezelési program részleteit. Elmondta, hogy Hévíz 220 éves gyógyászatban elért tradíciói és eredményei, a helyi szakorvosok és egészségügyi dolgozók szakmai tapasztalatai és Hévíz egyedi adottságai együttesen teszik lehetővé a Covid Sars víruson átesett vendégek gyógyszermentes kúráját.

Müller Pápai Zsuzsanna, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a Post Covid Care program újabb bizonyítéka a hévízi szakemberek hatékony együttműködésének. A hévízi hotelek megmutatták, hogy a megváltozott helyzetben, együttes erővel, a piac változásaihoz és nem utolsó sorban a vendégek megváltozott igényeihez alkalmazkodva gyorsan tudnak reagálni. A kezelésekre
nem betegeket, hanem gyógyult vendégeket várnak, akik a Covid-19 vírus után, akár hónapok elteltével is poszt-covid tünetekkel küzdenek.

Az egészségprogramot a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. fogta össze, melynek ügyvezető igazgatója, Pálffy Tamás elmondta, hogy a www.heviz.hu oldalon már elkészült a program bemutatását célzó aloldal, és a csatlakozó hotelek honlapjain is megtalálhatók a Post Covid Care csomagok – olvasható a program résztvevőinek közleményében.