Egyedülálló hazai “vitorlásfilmet” forgattak a Balatonon – VIDEÓ (Vitorlázz Itthon)

Látványos, romantikus, a Balatonról szól, ugyanakkor megismerhetjük, hogyan is vitorlázhatunk a legnagyobb tavunkon. A szombaton megjelent Dream Crew szereplői kipróbálják milyen élményt ad egy klasszikus hajó fedélzete, mekkora adrenalin a katamaránozás, vagy éppen hogyan is túravitorlázunk. Mindez egy olyan köntösben tárul elénk, amit eddig nem láthattak a hazai nézők, vitorlázók, Balaton-rajongók – írja a Vitorlázz Itthon

Szeretnék szélesebb kört megszólítani azzal, hogy kevésbé szakmai, jól érthető filmeket készítünk a vitorlázásról. Fontos hogy valós jelenetek kerüljenek a filmbe, mivel rögtön szemet szúr egy vitorlázónak, ha valamit rosszul csinál a főszereplő.

– fogalmazott a Vitorlázz Itthonnak Ladányi János a most megjelent Dream Crew című film rendezője. Hozzátette:  szerinte a vitorlázás sokszínűsége, a körülötte kialakuló sztorik, nagyon vonzzák azokat is, akik érintőlegesen ismerik csak ezt a sportot. Azt hiszem, ha egy vitorlázó meglát egy hajót egy filmben, akkor megdobban a szíve – tette hozzá.

Kifejtette: ez a rövidfilm egy nagyon egyszerű ötletre épül, viszont sok minden van benne. Az a legfontosabb talán, hogy érzéseket váltson ki, hangulata legyen. Ha ennyit elér a film, már megérte elkészíteni. Ha bele tudja élni a néző magát a szituációba, elmosolyodik közben, és ez a vitorlázáshoz kapcsolódik, akkor nyert ügyünk van – mondta.

Mindenki akit megkerestem az ötlettel, azonnal nyitott volt az együttműködésre, kaptunk hajókat mint helyszínt, motorosokat, vezetőket, felöltöztették a szereplőket. Nagyon köszönöm ezúton is. Csébfalvi Andrást régóta ismerem kishajós versenyekről, nagyon jó vitorlázó, nyugodt voltam amikor ő vitte a hajókat. Simonyai Lujza pedig már kipróbálta magát színházi szerepekben, Veszprémben. Nem vitorlázó, életében először ült F17-es katamaránon, de ez egyáltalán nem látszott rajta, bátran és örömmel trapézolt Andris mellett.

– elevenítette fel a forgatás élményeit. Hozzátette: az időjárás átírta a forgatókönyvet a film vége felé, mert amikor a szélcsendes Balatonalmádiból lementek Balatonfenyvesre, 27 csomós északi szél fogadta a stábot. A csendes, naplementében pezsgőzős jelenetet nem tudták leforgatni, egy intenzív vitorlásélmény lett belőle. “De azt hiszem hogy jobb is így” – tette hozzá.