Egyedülálló geotúra egy őskori festékbányához

Lovas központjából indul október 13-án az a geotúra, amely Felsőörs és környékének vadregényes szurdokvölgyein keresztül egy 11 700 évvel ezelőtt létező festékbányába vezeti a különleges kalandok kedvelőit.

Nemcsak geotúrázunk, hanem az időkapszula egy 11 700 évvel ezelőtt létező bányában dob ki minket néhány percre. Innen aztán nincs menekvés:kénytelenek vagyunk földfestéket keverni, amit eredeti módszerrel, szarvas agancs szerszámmal kell kibányásznunk hófehér sziklabörtönéből, majd ősi rítus szerint maszkot is kell festenünk a sikeres vadászat érdekében – így invitálja a Bakony- Balaton Geopark a túrázókat.

És ezzel még nem értek véget megpróbáltatásaink: a Forrás-hegyi geológiai tanösvényen az Idő mélységes kútjának nagyságrendekkel mélyebben levő gyűrűjébe hatolunk be: búvármerülést végzünk a 240–220 millió évvel ezelőtt itt hullámzó Tethys-tengeröböl vizébe, ahol egy sor izgalmas élőlény úszik velünk szembe, vagy tapad a víz alatti sziklákra, és élettel összeegyezhetetlen víz alatti és szárazföldi vuklánkitörésekkel is számolnunk kell- teszik hozzá.

Akit mindez nem rettent vissza, a további részleteket itt talál.