Egyedül, családostul és törött lábbal is szavaztak Balatonszemesen (sonline.hu)

Dacára a néha felfokozott hangulatú kampányidőszaknak, békésen zajlott a vasárnapi időközi polgármester-választás Balatonszemesen. Amelyet napra pontosan egy évvel az önkormányzati választások időpontjára tűztek ki.

Csak maszkban lehet az épületbe lépni – állt a Művelődési Ház ajtajára írva, ahol az egyik szavazókört alakították ki Balatonszemesen. A választópolgárok fegyelmezetten már az ajtó előtt feltették maszkjukat, s mielőtt betértek volna a helyiségbe a kihelyezett automata adagolós fertőtlenítőt is használták. Csak eztán járultak a bizottság elé, ahol a névjegyzék ellenőrzése után a választófülke magányában dönthettek arról, hogy az négy polgármester-jelölt közül, kit tartanak a legalkalmasabbnak a falu vezetésére – tudósít a sonline.hu.

Volt, aki a törött lábbal is részt vett a voksoláson és olyan is, aki a fél országot átszelte csak, hogy véleményt nyilvánítson.

Én elköltöztem Hajdúszoboszlóra, de még mindig érdekel, hogy ki lesz a polgármester. Nekem fontos, mi van itt Balatonszemesen. Amíg élek, addig mindig el fogok jönni. A jelöltek közül legjobban az alpolgármester asszonyt ismerem, úgyhogy bízom benne, ő fog nyerni.

– mondta Milovánovics István. Sokan tartották fontosnak, hogy az urnához járuljanak.

Csak az szólhat bele a választás után a falu életébe, aki letett a voksát.  Huszonegy éve itt élek, én minden választáson részt veszek. Azt hiszem, hogy egy helyi választáson nem a párt hovatartozás számít, hanem a jelölt személye. Azt szeretném, ha a 2019 októberében megkezdett munka folytatódna.

– mondta Illyés Péterné. Volt, aki egyedül érkezett, gyalog, kerékpárral vagy autóval, s olyan is, aki családostul.

Mi nem régóta lakunk itt Szemesen. Annyira nem folytunk bele a helyi politikába, távolról figyeljük az eseményeket, néha megmosolyogjuk. Szavazni viszont mindig elmegyünk.

– mondta Málnási Norbert. Különös rendkívüli esemény nem történt a nap folyamán. Olyan azonban volt, hogy egy választópolgár nem tudott voksolni, mivel nem szerepelt a névjegyzékben. A helyi választási bizottság utánajárt az okoknak, hiszen a választó biztos volt benne, hogy neki joga lenne. Kiderült, azért nem tud szavazni, mert tavaly októberben Budapestre jelentkezett át. Ehhez hasonló esetekből néhány akadt az időközi választáson.