“Egy hét, amikor bárki lehetsz!” – Idén is várják a jelentkezőket az Összpróba Táborok

Ki mondta, hogy egy színjátszó tábor önfeledt pillanatait csak a fiatalok kiváltsága át- és megélni? Miért ne játszhatna, tanulhatna és fejlődhetne hasonló közegben a felnőtt korosztály is? Elvégre, ha valakinek, akkor nekik mindennél nagyobb szükségük van arra, hogy legalább időszakosan elvárások nélkül kísérletezhessenek. A tábor időpontja 2019. július 18-25., a helyszín pedig a Balatonboglári Kultkikötő lesz – a szervezők tájékoztatása szerint.

Ehhez minden feltétel adott lesz az Összpróba Alapítvány felnőtt táborában, ahol a résztvevők a komfortzónájukat és otthoni szerepeiket elhagyva, (előképzettségtől függetlenül) színházat, filmest játszhatnak.

A résztvevők a tábor ideje alatt egy színházi alkotófolyamatba kapcsolódhatnak be, és ezzel egy intenzív és kreatív próbafolyamatnak lesznek a részesei. Az így létrejött alkotó közösség két neves szakember, Szász János (Balázs Béla-díjas magyar színházi és filmrendező, dramaturg, forgatókönyvíró, a Színház- és Filmművészet Egyetem tanára, érdemes és kiváló művész) és Előd Álmos (Színész, szinkronszínész a József Attila Színház társulatának tagja) vezetésével készül fel az utolsó este szervezett bemutatóra.

„Az Összpróba táborok kapcsán fontos leszögezni, hogy itt nem klasszikus értelembe vett színészképzés folyik. Azért is hangsúlyoznám a játék szót, mert – amellett, hogy azok is hasznos tudásra tehetnek szert, akiknek komoly szándékai vannak az előadóművészettel kapcsolatban – a hangsúly sokkal inkább az önfeledt együttléten, a kísérletező, megengedő és elvárásoktól mentes közeg megteremtésén, az önismereten, a komfortzóna kitágításán van” – fogalmaz a ma már évtizedes múltra visszatekintő táborok megálmodója, Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója.

Jelentkezni és a további részletekkel kapcsolatban érdeklődni az iroda@osszproba.hu e-mail címen lehet.