Egy felvidéki magyar látja el hekkel a Balatont (borsonline.hu)

Máig a legnépszerűbb hal Magyarországon a hekk, amit elsősorban a balatoni nyaralások alkalmával fogyasztunk, ám azt kevesen tudják, hogy ennek a tengeri halnak a többsége Felvidékről kerül a tóparti sütödékbe, majd a vendégek tányérjába – írja a borsonline.hu.

20200730 Bajánsenye Növelnék a magyar halfogyasztást – 16 milliárdot fordítanak az ágazatra. A haltermelés tavaly 9 százalékot esett vissza. Az illusztrációs kép a bajánsenyei halászcsárdában készült. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Kevés olyan vállalkozó van, aki a rendszerváltás óta sikeres tud lenni, ráadásul mindezt teszi úgy, hogy cége máig fejlődik. Arra a kérdésre volt kíváncsi a Bors, hogy hogyan válik Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb fagyasztotthal-kereskedőjévé egy szlovákiai magyar, aki korábban a Babetta gyárban volt tervező mérnök.

Minden kezdet az első lépéssel indul
A 90-es évek végén sokan érezték úgy, hogy most eljött az idejük és végre megmutathatják, eddig csak a rendszer fogta vissza őket a sikerben, közéjük tartozott Gőgh Mihály is, aki mint sokan mások Gúta városából a zöldségtermesztésben látta a jövőt. A csehszlovák privatizációt kihasználva kisebb boltokat vásárolt ezekben árulta a termesztett áruit, illetve élelmiszerboltoknak adta el a megtermelt zöldségeket, illetve gyümölcsöket.

A cikk folytatása itt elolvasható.