Egy bűncselekmény sem szabhat gátat a gyerekek boldogságának (police.hu)

A Siófoki Rendőrkapitányságon 2019. június 19-én egy budapesti általános iskola pedagógusa feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki eltulajdonította táskájából a pénztárcáját, amelyben okmányai, készpénze, valamint 29 táborozó gyermek kirándulásának útiköltsége volt. Végül mégis sikeres lett az osztálykirándulás – számol be a történtekről a police.hu.

Az osztály június 17. és június 23. között táborozik Siófok Sóstó részén, és a tanárok június 21-re szerveztek egy Tihanyi kirándulást, ahova vonattal és komppal terveztek eljutni, de ez a kialakult helyzet miatt nem lett volna lehetséges.

A rendőrkapitányság áldozatsegítő munkatársa, Székelyné László Anett felkeresett minden olyan állami és civil áldozatsegítő egyesületet, amely biztosíthatta a gyerekek zavartalan táborozását. A fiatalok kártalanításában szinte azonnali anyagi segítséget nyújtott a Siófoki Sarlós Boldogasszony Plébánia karitász-csoportja, valamint a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület.

Ezen felül a Balatoni Vízrendészeti Rendőrkapitányság szakemberinek közreműködésével a diákok rendőrhajóval szelhették át a Balatont, Siófok és Tihany között.

A tanárnő hálásan megköszönte a rendőrség munkatársainak, hogy az ellene elkövetett bűncselekmény nem befolyásolta a gyermekek önfeledt szórakozását, és a diákok plusz élményekkel is gazdagodhattak.