Ég a nádas Fonyódon (frissített/FB fotók, videó)

A 2021.február 27-i fonyódi nádastűzről itt látható a hír fotókkal.

Fonyód és az M7-es autópálya között kigyulladt a berek, eddig mintegy 30 hektáron vonult végig a tűz (a későbbi hírek szerint mintegy kétszáz hektárnyi nádas égett le), az oltást jelenleg is 30 tűzoltó végzi – közölte Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel péntek hajnalban.

(Facebook/Drónfotó Böröczky Bulcsú)

 A szóvivő tájékoztatása szerint a bejelentés csütörtök 15 óra körül érkezett Fonyód egyik utcájából, ahonnan látták a kigyulladt nádast. A lángok az autópálya felé terjednek, lakóházat nem veszélyeztetnek – tette hozzá.
A tűz oka egyelőre ismeretlen. A jelenleg is folyó oltásban siófoki, keszthelyi, marcali, és kaposvári hivatásos, buzsáki önkéntes, valamint balatonboglári önkormányzati tűzoltók vesznek részt – mondta Mihályka Szabina.

A sonline.hu tudósított először arról csütörtök délután, hogy mintegy három hektáron, másfél kilométer hosszan, lángoszlopban ég a nádas Fonyódon a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon. A helyszínen akkor a marcali, a siófoki és keszthelyi hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók dolgoztak. Az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A szeles időjárás nehezíti a lángok oltását – írta a hírportál.

A tűzről és annak terjedéséről a Facebookon több fotó, videófelvétel is megjelent, amiből alább mutatunk be párat:

(Fotók és videó: FB/Drónfotó Böröczky Bulcsú)

A fonyódi nádastűz füstje az északi partról (fotó: FB/Merényi Éva)

(fotó:FB/Kornél Simon)

Éjjel is dolgoztak a tűz megfékezésén a lánglovagok (fotó: FB/Németh Levente)