„Eddz a szabadban” programsorozatot indított a Balatoni Yacht Club (veol.hu)

A mozgásszegény életmód még mindig sokakat érintő probléma, ezért az alsóörsi Balatoni Yacht Club uniós pályázaton nyert támogatással életre hívta az „Eddz a szabadban” programsorozatot, mely egy átfogó, a felnőtt lakosság egészségmegőrzését és egészségfejlesztését célzó, ingyenesen igénybe vehető kezdeményezés – számolt be a veol.hu.

A programsorozaton résztvevők a szemléletváltás mellett szakképzett trénerek irányításával a vitorlázás, SUP, evezés, nordic walking, smovey, gymstick, kerékpározás, úszás, futás, funkcionális edzés, jóga és további sportágak kipróbálásának élményével gazdagodhatnak, találkozhatnak a programsorozat sportnagyköveteivel és értékes információkkal gyarapíthatják tudásukat az egészséges életmódváltás kapcsán.

A tavaly útjára induló kezdeményezés célja, hogy 2020 végéig egy olyan prevenciós, egészségfejlesztő programsorozatot valósítson meg, mely a szabadidősportot a hétköznapok aktív és természetes részévé integrálja, mondja dr. Ugron Gáspár Gábor a Balatoni Yacht Club elnöke.

Az egyesület a versenysport mellett aktív sportszervezői, társadalmi feladatot is ellát, többek között az „ Eddz a szabadban” programsorozat szervezőjeként, ahol prioritásként kezelik, hogy a hátrányos helyzetű településeken élők számára is javuljon a sportszolgáltatások elérése és a lakosság rendszeres sportolás iránti elköteleződése.

A Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében megvalósuló rendezvényeken a szakképzett sporttanácsadó csapat irányításának köszönhetően az elmaradottabb településeken élő lakosság körében is kialakulhat az egészségtudatos szemlélet.

A nagysikerű sportprogram keretében ez idáig közel 30 településre vitte „házhoz” az egyesület azokat az instrukciókat, melyek a mozgás égisze alatt hozzájárulnak a kiegyensúlyozottabb és jobb közérzethez. A nagy népszerűségnek örvendő rekreációs kezdeményezés eddig több mint 4000 ember részvételével zajlott elsősorban a Balaton parti településeken és a jövőben is rengeteg sportolni vágyót vár a klub az Eddz a szabadban program keretében.

Az intenzív nyári időszak után az őszi programok részleteivel várják az érdeklődőket az esemény hivatalos facebook oldalán.