Döntöttek a badacsonyi borászgyilkosság gyanúsítottjairól (infostart.hu)

A Veszprém Megyei Főügyészség a letartóztatás ismételt meghosszabbítását indítványozta a badacsonyi halált okozó testi sértés ügyében.

A Veszprémi Járásbíróság az egyik gyanúsított esetében az indítványnak helyt adott, míg társával szemben – enyhébb kényszerintézkedésként – bűnügyi felügyeletet rendelt el. Az ügyészség fellebbezése nyomán a Veszprémi Törvényszék a döntést megváltoztatta, és a gyanúsított letartóztatását meghosszabbította.

Az ügyben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat nyomozást két gyanúsítottal szemben.

A két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfit azzal gyanúsítják, hogy szeptember 8-án ittas állapotban, Badacsony egyik központi parkolójában, egy közlekedési konfliktus miatt kialakult vita során több alkalommal, testszerte ütötték és rúgták a sértettet, a balatonfüredi borász a földre kerülve eszméletét vesztette, és a helyszínen elhunyt.

A járásbíróság az egyik gyanúsított esetében a meghozatala napján véglegessé vált végzésében a letartóztatás meghosszabbításáról rendelkezett, azonban a társa kapcsán elegendőnek látta a bűnügyi felügyelet alkalmazását. Az ügyészség a döntés ellen fellebbezéssel élt, amelynek a másodfokon eljáró bíróság helyt adott. A törvényszék az ügyészi állásponttal egyezően úgy értékelte, hogy a gyanúsítottal szemben a súlyosabb kényszerintézkedést megalapozó többletfeltételek továbbra is fennállnak – írja az infostart.hu.