„Dél-Zala Kincsei” – termelői piac nyílt Újudvaron (kanizsaujsag.hu)

Újudvaron minden hónap harmadik szombatján 22 asztallal várja a termelőket és a helyi termékeket keresőket a„Dél-Zala Kincsei” névre keresztelt termelői piac. A  beruházás 93 millió forintból valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyújtotta forrás felhasználásával. A piac területén a jövőben mezőgazdasági kiállítást, valamint vásárt is terveznek, illetve dalostalálkozók és az adventi sokadalom otthonául is szolgál majd.

. – 2016-ban adtuk be a pályázatot és 2017-ben hirdettek minket nyertesnek. 2019-ben tudtuk átadni – egy kicsit sokáig tartottak az előkészületek és olyan dolgok is közbejöttek, amik nem voltak előre láthatók, de végül is az eredmény magáért beszél, úgyhogy a piac működik, gyönyörű lett. Persze elfogult vagyok egy kicsit, de mások is azt mondták. Sokan vannak a piacon és nagyon remélem, hogy havi rendszerességgel fog üzemelni, és dübörögni fog – idézi Jakab Sándor, Újudvar polgármesterét a kanizsaujsag.hu.

Cseresnyés Péter államtitkár arról beszélt, hogy a vidék gazdaságának, iparának támogatásával és fejlesztésével a legfőbb cél, hogy minél többen felfedezzék az adott tájegységben rejlő lehetőségeket. – Hála Istennek, nagyon sokan teszik ezt, hisz a Murafölde Gazdasági Program erről szól, hogy a Muraföldén élő emberek kezdeményezőképességét, tudását, munkáját, innovációs tevékenységét kihasználjuk, és az itt előállított árucikkel tudjunk a helyi piacokra lépni vagy azt a távolabbi vidékre elvinni .

A termelői piacot Arányi Zoltán plébános is megáldotta.

A piac területén a jövőben mezőgazdasági kiállítást, valamint vásárt is terveznek, illetve dalostalálkozók és az adventi sokadalom otthonául is szolgál majd.