Decemberre önálló kormánybiztosa lesz a Balatonnak?

Balatoni kérdésekről a közelmúltban egyeztetett a Fidesz frakcióvezetőjével, Kocsis Mátéval Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke, Balatonfenyves polgármestere, és Gál Lajos, a Balatoni Civil Szervezetek Szövetségének elnökségi tagja, Gyenesdiás polgármestere. Lombár Gábor beszámolója szerint szóba került egyebek közt, hogy decemberig önálló kormánybiztost kap a Balaton, és jelentős összeg áll rendelkezésre 2021-től a mederkotrásra, valamint a Balaton-kutatásra, ami a tavaly óta tapasztalt algásodás miatt is nagyon fontos.

 

“Komoly örömre ad okot, hogy Kocsis Máté személyében egy igazi Balaton-rajongó politikussal van módunk egyeztetni és együtt dolgozni” – fogalmazott Lombár Gábor.

Tájékoztatása szerint szóba került az is, – amit a térség hosszú évek óta szorgalmaz -, hogy „roppant” célszerű lenne, ha a Balaton-régió egyetlen vízügyhöz, és nem háromhoz tartozna a jövőben.

A BSZ elnökének álláspontja szerint a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság fennhatósága mellett lenne a legjobb kezekben a kiemelt üdülőrégió. Indoklásul kifejtette;

„Az igazgatóság már sokszor bizonyított, hogy elkötelezett, naprakész a balatoni ügyekbe. Ez köszönhető a vezetőjének, Dr. Csonki Istvánnak, aki megítélésem szerint a legtöbbet tudja a Balatonról, a szakma ismert és elismert alakja.”