Darknetről rendelt kábítószerrel bukott meg a balatonfüredi férfi (veol.hu)

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja a Veszprém Megyei Főügyészség azt a letartóztatásban lévő 27 éves férfit, aki 2020 novemberében, majd 2021 márciusában nagyobb mennyiségű kábítószert rendelt egy rejtett internetes oldalról – írja a veol.hu.

 

A vádirat szerint az elkövető 2020 novemberében 270 ezer forintnak megfelelő kriptovaluáért egykilós kiszerelésben, majd 2021. március 5-én ugyanilyen összegben szintén egy kilogramm amfetamin hatóanyagú speed port rendelt külföldről – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádlott a kábítószert haszonszerzés céljából továbbértékesítésre vásárolta, és ennek érdekében az első alkalommal lakcímére érkezett speedet porciózni kezdte, külön alufóliába, illetve simítózáras műanyag tasakokba csomagolta, és a mélyhűtőjében tárolta.

A nyomozó hatóság a vádlottól a lakóhelyén tartott kábítószert 2021. március 16-án, a március 5-én rendelt kábítószert pedig még a kézbesítést megelőzően a postai szolgáltatónál lefoglalta.

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a Veszprémi Törvényszék az elkövetőt fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, indítványozta továbbá a megvásárolt kábítószer elkobzását, valamint azt is, hogy a bíróság a több mint 600 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is kötelezze a férfit.