Csodálatos helyekkel várja a kirándulókat a Kis-Balaton (blikk.hu)

A Keszthelyi-öböl délnyugati csücske mellett található hazánk egyik legkülönlegesebb tája, a Kis-Balaton. Természeti csodák szempontjából hazánk egyik leggazdagabb vidékéről van szó, amely bővelkedik a szebbnél szebb kirándulóhelyekben. Így ha épp nincs kedvünk strandolni, kicsit borongósabb az idő, bátran szervezzünk programot a Kányavári-szigethez, látogassuk meg Matula bácsi kunyhóját vagy a Fekete István-emlékházat – írja a Blikk.

Fotó: bfnp.hu

Zöldellő sziget a Kis-Balatonban

A Kányavári-szigetre egy kis fahídon át vezet az út. A Nemzeti Park Igazgatósága itt alakította ki a Búbos Vöcsök tanösvényt, mely többek között a vidék madárvilágát mutatja be. A sziget közepén egy madármegfigyelő helyet találunk, a többszintes kilátótoronyból pedig a táj szépségében gyönyörködhetünk. A közelben található a kápolnapusztai Bivalyrezervátum, illetve a zalakarosi termálfürdő is.

Egész napos kerékpáros kör

Teljes napos túrára vágyunk? A több mint 40 kilométeres Kis-Balaton kerékpáros kör kiváló alkalom erre. A vidéken több biciklis túrát is szerveznek, akár a Kis-Balaton Háztól egészen Balatonhídvégig vagy Zalakarostól keletre, ahol szinte teljesen sík az útvonal, alig találni emelkedőt, de a városba visszaérve már ízelítőt kaphatunk a zalai dombokból: keskeny utakon, szőlőtőkék között, teljes csendben tekerhetünk. Egy-egy túra során a vidéken megtalálható összes felsorolt különleges helyszínt felfedezhetjük, miközben egy fokozottan védett területen haladunk végig.

A cikk folytatása fotókkal itt található.