Csatlakozásra buzdítják a Bakony–Balaton-régiós településeket (veol.hu)

Várja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programhoz csatlakozni kívánó Bakony–Balaton-régiós településeket a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. A megyeszékhely a Bakony–Balaton-régióval közösen nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet – írja a veol.hu.

A program alapvető célkitűzése, hogy Veszprém és a régió együtt mutassa meg Európának értékeit, kulturális sokszínűségét és közös identitását. Eddig több mint hatvan önkormányzat csatlakozott a felhíváshoz, és több település is bejelentette már társulási szándékát a programhoz, közölte a Veszprém–Balaton 2023 (VEB2023) Zrt.

A korábbi EKF-városok sikerét elemezve azt látjuk, hogy azok a pályázatok váltak sikeres programmá, ahol a város, a régió és az ott élő emberek eredményesen tudtak együttműködni. Éppen ezért egy olyan térségi modellen dolgozunk, amely az itteni adottságokon alapul, és a kultúrára támaszkodva eredményez gazdasági növekedést – fogalmazott az együttműködés előnyeiről Navracsics Tibor,
az EKF-program kormánybiztosa.

A VEB2023 szándéka többek között az, hogy a Várpalotától Keszthelyig formálódó együttműködés a közösségépítésre, az innovációra és a fenntarthatóságra alapozva a kulturális-kreatív ipar új otthonát hozza létre a térségben.