Családban élő mentett ebek kerültek a Kutyatár 2023-as naptárába (sonline.hu)

Nem mindennapi szerepbe kerültek a Kutyatár Egyesület segítségével gazdira lelt örökbefogadott kutyák. Az egyesület jövő évi naptárához álltak modellt az ebek, amelynek megvásárlásával bárki hozzájárulhat az állatvédők munkájához – írja a sonline.hu.

Fotós: Muzslay Péter

Örökbefogadott, gazdis kutyusok pózolnak a Kutyatár Egyesület 2023-as falinaptárához. Az egyesület fotósok és az egyik kaposvári nyomda közreműködésével már évek óta elkészíti a kalendáriumot, amely megvásárlásával az otthont kereső négylábúakat támogathatja bárki.

Pethő Hajnalka, a Pethő Nyomda tulajdonosa elmondta: ötödik éve készítik el a falinaptárat, szívügyüknek tekintik, hogy kedvezményesen, anyagáron gyártsák le a kiadványt a helyi egyesületnek. – Személyes kötődésünk is van a Kutyatárhoz: Dongó nevű kutyusunkat a Pécsi utcai bokor alján találták Boncz Editék és áprilisban került hozzánk, azóta családtag lett, első pillanattól befogadott bennünket a szívébe – tette hozzá Pethő Hajnalka.

Mandula, Happy és Vacak is kapott egy-egy hónapot a kalendáriumban. Boncz Edit, a kaposvári Kutyatár Egyesület vezetője elmondta: idén kilencedik alkalommal készül a kalendárium, minden évben más-más tematika alapján. – Korábban már szerepelt az ebemesterei telepen élő kutyák, aztán volt olyan naptárunk, amelyhez magyar fajtákat fotóztak a Szennai Skanzenben, idén pedig családban élő, mentett kutyák álltak modellt – tette hozzá Boncz Edit.

Megjegyezte: a fotókat térítésmentesen Klencsár Gábor hívta elő saját stúdiójában. – A naptárok eladásából befolyt összeg az egyesület számlájára kerül és élelmezésre, illetve állatorvosi költségekre költjük a bevételt – mondta el Boncz Edit.

A naptárakat Kaposváron, a Bajcsy Zsilinszky utcában található Kutyatárpontban lehet megvásárolni, de igény esetén postázzák is.