Csak egy maradt nyitva Hévíz nagyobb hotelei közül (zaol.hu)

A járvány második hulláma újabb súlyos csapást mér Zala turizmusára. A friss kormányzati intézkedések hatására Hévíz nagyobb hotelei közül csupán egy maradt nyitva, számítva az üzleti vendégekre – mondta el Pálffy Tamás, a város turisztikai cégének ügyvezető igazgatója.

 

A szakember a zaol.hu-nak kifejtette:  vendéglátóhelyek kedden még jelentős akciókkal csábították vendégeiket, szerdától pedig a többség átállt a kiszállításra, bár az ebből származó bevétel épp csak az önköltséget fedezi. Hozzátette: vannak akik  megteremtik az érintésmentes átadás és fizetés lehetőségét, de természetesen vannak, akik teljesen bezártak. Ettől függetlenül a legtöbb vállalkozás próbálja megtartani munkatársait, a kormányzati adókedvezmények, támogatások segítségével.

A belvárosi Macchiato Caffe tegnap természetesen nem nyitott ki, és nem is vállal házhoz szállítást. Mint Karádi Szabolcs tulajdonos elmondta, tavasszal megpróbálták, de Hévíz alig ötezres lélekszáma miatt ez nem volt működőképes, kifizetődő. A cégcsoport cukrászdája is leállt, mivel nagyrészt olyan éttermekbe, kávézókba szállított a régióban, amelyek most nem rendelnek, nem értékesítenek, s új piacot sincs értelme keresni a jelenlegi helyzetben.

Hozzátette: türelmesen kivárják a harminc napot, egyetlen dolgozót sem bocsátanak el, a zárvatartást pedig kihasználják felújításokra, képzésekre, új ét- és itallapokat készítenek, cukrászüzemükben pedig kísérleteznek, kipróbálnak egyedi receptúrákat, és azt remélik, hogy az év végére kinyithatnak.