Csak a forgó panoráma lenyűgöző, vagy a kávé is csodás? Teszten a siófoki Víztorony (hellovidek.hu)

Bár régóta megy a huzavona a Balaton „fővárosa” szó szerint idézőjeles címért, Siófok szerintem mindenképpen jó eséllyel indul ezért. Mint a déli part egyik nagy szerelmese sokat járok ide, de valahogy úgy alakult, hogy eddig még soha nem jártam a város főterén található Víztorony Panoráma Kávézóban. Most azonban fordult a kocka, és előre megfontolt szándékkal érkeztünk ide. Hogy a HelloVidék tesztelni tudja a helyet, amiről már olyan sokat lehetett hallani.

A nyár vége felé közeledve hiába bíztam abban, hogy talán most kevesen lesznek a víztoronynál. A szeptember végéig tartó kánikula úgy tűnik, szinte minden második magyar családot magával ragadta: abszolút kitehettük a „megtelt” táblát a Balatonra. Nem volt ez másként Siófokon sem, ahol a parti nyüzsgés mellett a Főtér varázsa is könnyen magával ragadta az embereket az elmúlt hétvégéken.

Gyerekek a szökőkútban, a padokon fagyit nyalogató turisták, zsúfolt tömeg a pláza előtt, selfiző pár a víztorony árnyékában. Mi is ide igyekeztünk, konkrétan fel a város legemblematikusabb épületének számító torony tetejére, hogy közvetlen közelről tapasztalhassuk meg az első hallásra bizarrnak tetsző forgó épületet, gyönyörködjünk a panorámában, illetve hogy szemrevételezzük és megkóstoljuk közben a kávéház kínálatát.

Bizony, mert a kávézóba nem lehet csak úgy felmenni inni egy jó tejes feketét. A balatonföldvári kilátóhoz hasonlóan itt is ki kell fizetni egyrészt a belépő árát, csak aztán mehetünk fel a frissítőnket elfogyasztani.

A cikk folytatása itt található.