Civilek raktak arrébb parti sétányt torlaszoló kordont Club Aligán

Körbekordonozták Club Aliga területén az Aliga II.-nek nevezett (az egykori zárt, MSZMP pártvezetés részére fenntartott terület) parti részét, melyen az elmúlt években új telektulajdonosok jelentek meg, akik lezárnák a vízpartot és magánvillákat építenének. Hétvégén a civilek sétát szerveztek a szabad Balatonpartért, melynek során arrébb rakták a parti sétányt eltorlaszoló kordont – derül ki a tiltakozó akciót szervező Aligai Fürdőegyesület (AFE) közleményéből.

Kordonnal lezárt partszakasz (Forrás: AFE)

 

A közlemény szerint a múlt héten jogtalanul, kordonokkal zárták le azt az 540 méter hosszú parti sétányt is, amelyről korábban megállapodást kötött az előző tulajdonos és az önkormányzat. 2013-ban a Településrendezési szerződésben deklarálták, hogy a vízparti sétányt, amit évente évente ezrek, tízezrek használnak, a tulajdonos nyitva tartja.

A kordonozást felháborítónak tartjuk! Elfogadhatatlan, hogy napról napra egyre több közterületről szorítják ki a magyar lakosságot a Club Aliga területén

– fogalmaz a közlemény. A hétvégi tiltakozó sétára a márciusi ifjakhoz hasonlóan 12 pontban fogalmazták meg követeléseinket:

A hétvégi demonstráción odébb tették a parti sétányt eltorlaszoló kordont, és birtokba vették a hajdani megállapodás értelmében le nem zárható vízpartot.

„Akciónkkal szeretnénk elérni, hogy végre béke és egyetértés legyen a Club Aliga ügyében és egyszer s végre örökérvényűen biztosított legyen a part közcélú használata”

– zárul a közlemény.