Bűnmegelőzési tábor Keszthelyen (TV Keszthely)

25 általános iskolás vesz részt idén a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési táborában. Évek óta megszervezik a fiataloknak szóló lehetőséget, melynek keretében játékos formában ismerhetik meg a bűn- és baleset-megelőzési tudnivalókat. Különböző foglalkozásokon vehetnek részt, de sokat kirándulnak és strandolnak is a táborozók.

Elsősegélynyújtást tanulhattak a fiatalok a táborban. Megismerhették, hogyan kell a bajbajutotton helyesen szívmasszázst végezni, lélegeztetni. Információt hallhattak arról, hogy mire jó és mikor kell használni az Epipent, valamint hogy hogyan tudnak meggyőződni arról, hogy valaki tényleg bajban van, vagy csak szimulál. Ezek az ismeretek mind-mind hasznosak lehetnek a későbbiekben is a diákoknak – tudósít a TV Keszthely. 

A Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő általános iskolákból jelentkezhettek a fiatalok. Összesen 25-en vesznek részt az egyhetes elfoglaltságon Balatongyörökön. Délelőtt és kora délután a foglalkozásoké, később a kirándulásé, a strandolásé a főszerep.

Az egyenruhások nem először szervezik meg a tábort. Céljuk, hogy az élménypedagógián keresztül problémamegoldásra, stresszoldásra tanítsák a fiatalabb generációt. Ehhez olyan tartalommal töltik meg az egyhetes ottlétet, amely segíti őket abban, hogy könnyebben vegyék az akadályokat. Külsős előadók is színesítik a palettát.

„Ezek a táborok ezek arra alkalmasak, hogy nem csak a gyerekek egymással kössenek barátságot, hanem arra is, hogy utána a későbbiek során rendőri munkába bevonhatóak. Akkor, amikor szükségünk van rájuk, bűnmegelőzési jellegű feladatokat kell ellátni a téli időszakban, az adventi időszakban, a bevásárlóközpontoknak a környékén. Illetőleg a Fő téren, amikor kirakodás van, vagy pedig Mindenszentek időszakában temetőellenőrzés vagy a nyári időszakban az iroda területén, a strandszolgálat területén.” 

– hangsúlyozta Dr. Lakics Andrea a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A diákok egy része a tábor után is tartja a kapcsolatot a rendőrséggel. Kortárssegítőként és a Bűnmegelőzési Irodában is segítséget nyújtanak.