“Bűnmegelőzési minicentrum” is nyáron a Tourinform iroda Tapolcán (Tapolcai Média)

A megelőző évekhez hasonlóan az idei nyáron is helyi fiatalok segítik a városba érkező turisták eligazodását a Tavasbarlang környékén. Ugyanakkor az iroda és rendőrség együttműködésnek eredményeként, diákjárőrök és széchenyis rendészeti tanulók is segítik majd a rendőrök bűnmegelőzési munkáját.

Immár harmadik éve, hogy a Tapolcai Rendőrkapitányság dolgozói megtisztelnek bennünket jelenlétükkel, segítik munkánkat – idézi Böröndy Tamást a tapolcai Tourinform iroda vezetőjét a Tapolcai Média. Hozzátette, egyre élénkebb az érdeklődés a város iránt, a turisztikai előrejelzések szerint, az idei nyár a tavalyinál is erősebb lehet ilyen szempontból. Sokan érkeznek külföldről is, ezt már júniusban érzékelte az iroda. A Tourinform az ország 11 turisztikai területéről biztosít kiadványokat, információkat az érdeklődőknek, így a helyi, utazni vágyó lakosoknak is érdemes betérniük hozzájuk. Tavaly több alkalommal segítették elveszett iratok, telefon megkerülését is.

Molnár András rendőr őrnagy a Tapolcai Rendőrkapitányság nevében köszönte meg a lehetőséget, hogy a Tourinform Iroda bázisul szolgálhat egy bűnmegelőzési minicentrumnak július elsejétől augusztus huszadikáig.  Arra összpontosítunk, hogy az idelátogatók megfelelő információt kapjanak esetlegesen felmerült jogi problémáikkal kapcsolatban, illetve adott esetben segítséget is tudjunk nyújtani. Bővült a palettánk, már a két diákjárőr, diáktolmács kollégánkon kívül, az iskolaőrség két tagja nyári gyakorlat keretében ugyancsak a területen lesz a bűnmegelőzés érdekében. A helyi Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium technikumot végző rendészeti tanulói ugyancsak nyári gyakorlaton vannak velünk, így a város biztonságát nagyobb lefedettséggel tudjuk szavatolni – hangsúlyozta a rendőrtiszt.