Bűn- és balesetmegelőzés a Zánkai Erzsébet-táborban

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság prevenciós munkatársai vasi kollégáikkal együtt az áldozattá válás elkerülése érdekében hasznos tanácsokkal látták el a táborozó diákokat.

 

A két vármegye bűn- és baleset-megelőzési szakemberei 2024. június 26-án – az Erzsébet Alapítvány jóvoltából megvalósuló Hősök napján – a Zánkai Erzsébet-táborban jártak, és színes programokkal várták a gyermekeket – írta honlapján a rendőrség.

A több ezer táborlakó megismerkedhetett a rendőrség különböző szolgálati ágaival, feladatival, a bűn- és baleset-megelőzés lehetőségeivel és fontosságával. A szakemberek játékos formában, interaktív módon oktatták az nyaraló gyermekeket a biztonságos életre. Átbeszélték velük a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapvető szabályait, felhívták a figyelmüket a közlekedés során tanúsított fokozott figyelem és óvatosság fontosságára is.

A táborlakók ügyességüket kerékpáros közlekedési parkban, továbbá játékos, készségfejlesztő feladatok megoldásával tesztelhették és fejleszthették, valamint kipróbálhatták a sebességmérő készüléket. Sokak várakozásának eleget téve a gyerekek beülhettek a szolgálati autóba és a rendőrmotort is kipróbálhatták. A részegséget szimuláló szemüvegen keresztül pedig megtapasztalhatták, hogy milyen módon változhatnak érzékeink az alkohol hatására.

Az Élménytáborban nyaralók 10 héten keresztül heti egy alkalommal – szerdánként – a Hősök napja program keretében találkozhatnak nemcsak a rendőrökkel, de a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás és a honvédség és a vízimentők szakembereivel is.