Budapesten reklámozták a balatoni kerékpáros eseményeket

Több mint ötezer fővárosi kisgyermek és szülei ismerkedhetett meg azokkal a kerékpáros és hajós eseményekkel, amelyekkel ősszel  várják a családokat a Balaton partján. A programsorozat november 10-ig tart és több mint 110 programmal várják az utazókat. 

A fővárosi autómentes napra hívták meg a Nyitott Balaton akció szervezőit, akik a gyerekek nyelvére  lefordított “Activity-játékokkal” próbálták rávezetni a gyerekeket és szülőket arra, hogy milyen sok program várja őket a Balatonon. Az akcióban ingyenes hajójegyeket és Füred Kapitány, a balatoni mesehős kincsvadászatára szóló térképeket is kaptak a gyerekek .

Az idén 11. alkalommal megszervezett akció középpontjában a balatoni kerékpáros események, az aktív programok állnak – ismertette Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke az akció lényegét. Az összefogás célja annak bizonyítása, hogy van miért a Balatonhoz utazni ősszel is – közölték a szervezők.

A fővárosi rendezvényen ötezer kismotort ingyen osztottak ki a gyerekeknek. A kismotoros felvonulással arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy családban élni jó, és megmutatni, milyen erőforrás rejlik a gyerekvállalásban, a családalapításban – közölte Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a rendezvény sajtótájékoztatóján.