Bővül és megújul a tagóvoda Keszthelyen (zaol.hu)

Felújítják és bővítik a Kísérleti utcai tag­óvodát. A beruházás őszre készül el, és 330 millió forintba kerül. A beruházáshoz az önkormányzat 200 millió forint TOP-forrást nyert, saját erőből pedig 130 milliót biztosít.

Első lépésben egy új épületszárnyat építenek, s amikor az elkészül, várhatóan júniusban, átköltöznek oda a csoportok – tudósít a zaol.hu.  A régi óvoda felújítása ezután kezdődik, a teljes projekt pedig ősszel zárul. A korszerű épületegységben kapnak elhelyezést a most a Tapolcai utcába járó gyerekek is.

Nagy Bálint Keszthely polgármestere emlékeztetett, az Életfa Óvoda jelenleg három csoportszobával működik a Kísérleti és kettővel a Tapolcai utcai épületben. A beruházással az előbbi helyszínen öt csoportszobás komplexum jön létre, saját terasszal, öltözőkkel, mosdókkal, köztük a mozgáskorlátozottakat szolgálókkal is. Helyet kap majd egy tágas tornaszoba, orvosi és elkülönítőhelyiség, de lesz olyan szeglete az óvodának, ahol az egyéni képességfejlesztésre nyílik lehetőség, s kialakítanak melegítőkonyhát is. A már meglévő és az új részt több mint kétszáz négyzetméteres, többfunkciós aula köti majd össze.

Az intézmény energiaellátása is megújul, tette hozzá a városvezető, hiszen beépítenek egy úgynevezett inverter napelemes rendszert, amely az óvoda áramfogyasztásának kétharmadát biztosítja, a helyiségek többségébe pedig korszerű elektromos padlófűtés kerül. Az Életfa Óvoda a jövőben a Schwarz Dávid utcai lakótelep felől is megközelíthető lesz, ott egy fedett teraszt és szélfogót alakítanak ki, s megújul a Kísérleti utcai bejárat is – olvasható a zaol.hu összefoglalójában.